ANMÄLAN TILL SKRIDSKOSKOLAN FÖR HÖSTEN 2023 ÄR ÖPPEN!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Om klubben
Välkommen till oss i Åkersberga!

IFK Österåkers Konståkningsklubb håller till i Österåkers Sportcentrum, där vi tränar konståkning veckans alla dagar.

 

Österåkers Sportcentrum är en idrottsanläggning som ligger bredvid vårt kommunhus Alceahuset i området Röllingby i Åkersberga. Där har vi bland annat tillgång till två ishallar, två bollhallar, konstgräsplan, motionsspår upp till 5 km runt hörnet och en helt nybyggd friidrottsanläggning med löparbanor, kastgrop och stor innerplan. I kafeterian säljs mellanmål och enklare maträtter. En optimal träningsmiljö.

 

I stockholmsdistriktet finns det 39 konståkningsklubbar. IFK Österåkers KK är en av de äldsta och med våra 200 åkare även en av de största. Tack vare storleken har vi förmågan att kunna möta olika önskemål på åkandet. Vi arbetar med både skridskoskola, breddverksamhet och elitåkare.

 

Då vi har många åkare i klubben, har vi också många tränare. Vi är väldigt stolta över att vi har så många som fyra tränare med steg 4B-utbildning, den högsta nivån en tränare kan uppnå i Sverige. Det skapar en stor bredd på tränarsidan. Våra tränare är eldsjälar som gemensamt planerar och följer upp den löpande verksamheten. Det finns klara fördelar med en stor klubb där samtidigt alla åkarna är indelade i mindre grupper med egen ansvarig tränare vilket skapar närhet till tränaren. Alla ska synas, uppmuntras och få hjälp att finna glädjen i att närma sig och nå sina mål.

 

Hos våra åkare finns verkligen en stor mängd kärlek till sporten. För oss handlar konståkning om att hitta, följa och utveckla viljan till konståkning hos åkaren. En del åkare vill åka lite, en del mycket, en del vill inte alls tävla, en del yngre vill hålla tränaren i handen extra mycket, en del gillar show, andra gillar att träna i lag. Vissa vill träna mindre ett år, och andra vill bli bäst med drömmen om att stå högst upp på prispallen. I vår klubb har både hobbyåkaren och VM-åkaren hittat sin plats.

Vår målsättning
  • Driva verksamheten i god idrottslig & fostrande anda på olika nivåer
  • Driva skridskoskåla och konståkningsskola
  • Ha åkare som tävlar på A-nivå i alla åldersklasser
  • Delta i Svenska Mästerskapen i alla åldersklasser
  • Vara en av de tre främsta klubbarna när Stockholms Konståkningsförbund utser "bästa breddklubb" varje år.