ANMÄLAN TILL SKRIDSKOSKOLAN FÖR HÖSTEN 2023 ÄR ÖPPEN!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till IFK Österåkers konståkningsklubbs skridskoskola

När man lär sig att åka skridskor tränar man balans, koordination och muskler i hela kroppen. Man lär sig att ta sig fram på skridskor och skapar en grund för att gå vidare till konståkning eller andra is-sporter. Vi har lång erfarenhet och duktiga tränare som med stort engagemang och glädje lär ut grunderna i skridskoåkning. Verksamheten bedrivs i våra båda ishallar under höst och vår och man väljer om man vill åka en eller två gånger i veckan.

 

Alla som vill lära sig att åka skridskor är välkomna! 

Vår verksamhet är till för barn, ungdomar och vuxna som vill lära sig skridskoåkningens grunder på ett roligt och lekfullt vis.

Skridskoskolan riktar sig till såväl nybörjare som fortsättningsåkare och det är möjligt att välja om man vill åka en eller två gånger i veckan.

Mer detaljer om Skridskoskolan så som pris, tider och upplägg finns under Frågor & Svar

 

 

Rekommenderad klädsel och utrustning

Det enda våra åkare i Skridskoskolan behöver är skridskor, hjälm, varma & smidiga kläder samt ett GLATT HUMÖR!

 

Hjälm

Hjälmen är ett självklart krav för alla åkare i skridskoskolan. Vi ser alltid till säkerheten först oavsett nivå och ålder på den som åker.

 

Skridskor

Vi har inga formella krav när det kommer till skridskor men rekommenderar generellt en modell gjord för konståkning då det kan underlätta en del av momenten vi lär ut. Modell och märke spelar mindre roll när åkaren precis börjar lära sig, det viktiga är att skridskon sitter bekvämt, stabilt och ger ett bra stöd till foten. Mer info om skridskor, skötsel, handhavande och vård hittar du under sektionen för Skridskor.

 

Kläder

Ishallarna vi åker i håller generellt strax över 0 grader i lufttemperatur. Det är därför viktigt att klä sig i varma men smidiga kläder för att få ut så mycket som möjligt från åkningen. Du som åkare skall kunna röra dig obehindrat men samtidigt inte behöva frysa när du väl står på isen. Tänk lager på lager med smidiga plagg och lämna den varmaste vinteroverallen hemma. 

 

 

Om ni har övriga funderingar avseende val av utrustning kan ni läsa mer på vår hemsida eller rådfråga tränarna. 

 

 

Trivselregler
  • Kom i tid, detta underlättar både för åkare och för tränare.
  • Hjälm är obligatoriskt för alla åkare i skridskoskolan.
  • Skridskor skall vara ordentligt knutna och sitta bra på foten.
  • Ha varma och smidiga kläder samt vantar (helst fingervantar).
  • Gå på toaletten innan ispasset börjar.
  • Ingen mat, dryck eller tuggummi på isen.
  • För åkare som knyter skridskorna själva finns omklädningsrum 10 tillgängligt, i detta rum vistas endast åkare och tränare.
  • För åkare som behöver hjälp att knyta skridskorna finns omklädningsrum 9 tillgängligt, här är både åkare, tränare och föräldrar välkomna.
  • Vi ser gärna att föräldrar håller sig på avstånd ifrån isen då barnen generellt har lättare att fokusera på träningen då. Slå er gärna ner på läktaren för att titta eller besök kafeterian under passet.